L'Ajuntament de l'Escala va aprovar ahir el pressupost municipal del 2020, de 24,4 milions d'euros, un increment del 4,86% en relació al d'aquest any. Es potencien especialment les àrees de Medi Ambient, Cultura, Turisme, Joventut i Atenció a les Persones i es preveuen gairebé set milions d'euros destinats a inversions.

Part de les inversions previstes es finançaran i s'incorporaran al pressupost a partir del romanent de tresoreria positiu amb què es preveu tancar l'any.

Es tracta de dues actuacions importants, com són la primera fase de l'Estació de Tractament d'Aigua Potable (1,5 milions) i l'inici dels treballs per fer la nova biblioteca, amb l'enderroc de l'edifici de can Masset (800.000 euros). També es preveu la urbanització del sector dels Emperadors, del carrer Sàlvia, adequació d'espais públics, enllumenat i rehabilitació d'habitatges per a serveis socials. En el darrer any s'ha continuat reduint l'endeutament municipal i es preveu tancar el 2019 amb només 1,7 milions.

Ordenances fiscals

També es van aprovar les ordenances fiscals per al 2020. L'IBI redueix el tipus impositiu per compensar l'increment del 3% dels valors cadastrals, s'inclou un recàrrec del 50% de l'IBI en habitatges buits d'ús residencial i un increment del 7,30% de la taxa d'escombraries, equivalent al cost directe de l'increment previst en la nova licitació.