L'autopista AP-7 està tallada a la frontera en els dos sentits de la maxa per una concentració convocada per Tsunami Democràtic.

La protesta, que s'ha instal·lat en territori francès, ha generat cues quilomètriques es de primera del matí. Els Mossos han bloquejat l'autopista per evitar que hi arribin més persones. Els vehicles es desvien per la sortida 3, Figueres Nord.

La situació també ha generat moltes retencions a l'N-II per on intenten circular els conductors per evitar l'autopista.

A partir de les 19.30 h, s'han començat a desviar els vehicles pesants a la sortida 8 de l'AP-7 de Riudellots de la Selva cap a la C-25 (Eix Transversal). Poc després, les autoritats franceses anunciaven el tancament l'autopista entre Narbona i la frontera de la Jonquera i que desviaven els camions cap a la Vall d'Aran o el País Basc.

Tot i que les autoritats franceses han enviat antiavalots per a dispersar els manifestants, aquests no han actuat. A les 20 h es mantenia la protesta. Els ministres de l'Interior de França i Espanya han parlat sobre la situació i diferents organitzacions empresarials han reclamat una actuació per desbloquejar la frontera, ja que estimen importants pèrdues econòmiques.

Abans d'això, a l'escenari que han muntat en plena autopista, hi ha actuat Lluís Llach, que ha interpretat l'Estaca i altres cançons.

A la banda francesa, els gendarmes han retirat vehicles i han advertit sobre sancions importants.

Malgrat el bloqueig de l'ausopita, la gent ha continua arribant. Ho han fet a peu, des de la Jonquera fins al punt del Pertús on està tallat en tram francès. Entre la Jonquera i el Pertús hi ha sis quilòmetres.

A la tarda, la policia calculava que hi havia un miler de participants a la concentració

A mig matí, els manifestants han començat a muntar algunes barricades. Desenganxen i aixequen les peces amb martells i gats mecànics.Es tracta d'enormes vies que situen creuant la carretera. També han col·locat a la carretera tota mena d'objectes.

Tsunami Democràtic ha anunciat que bloquejaran amb vehicles en el marc dels tres jornades previstes d'accions de protesta i que ho fan per evitar la repressió dels cossos policials que es va viure a l'aeoport. En un comunicat, manifesten que el tall fronterer significa un nou paradigma, "una nova modalitat de desobediència civil pacífica".

"Tsunami proposa canviar el cos pel vehicle" i proposta "ser massius, efectius i precisos". El motiu és que "l'Estat ha deixat clar que si la població posa el seu cos per defensar els seus drets, respondrà amb violència policial directa contra les persones" i en "l'acció de l'aerport del Prat va quedar més que pal.lès".

Per això recomanen recomana dur roba d'abric, estris d'higiene personal, bateries externes pel mòbil, sac de dormir, queviures i l'actitud tenaçment noviolenta que afirma que ha caracteritzat la mobilització en favor de l'autodeterminació. Finalment, avança que un cop assolit l'objectiu es donarà per finalitzada.