La policia ha començat a desallotjar i a carregar contra els manifestants del tall de Tsunami Democràtic a l'autopista, s'ha iniciat pels volts de les vuit del matí.

Fins a les nou del matí hi havia dos blocs, un al tram francès on han començat primer a dispersar els francesos, i la banda espanyola. Aquí els Mossos d'Esquadra han demanat als manifestants que abandonin la zona a peu pel Pertús.

Els Mossos i els Gendarmes estan pressionant per concentrar-los en un únic punt. També hi ha la presència dels GRS de la Guàrdia Civil. Els han encerclat i dos cordons policials amb agents catalans a una banda i francesos a l'altra mantenen una zona controlada.

La Guàrdia Civil desallotja manifestants de Tsunami Democràtic a l'AP-7

La Guàrdia Civil desallotja manifestants de Tsunami Democràtic a l'AP-7

Els manifetants criden "atenció us parla el poble, heu de marxar, no teniu legitimitat".

Des de Tsunami Democràtic han fet una nova crida a desplaçar-se a la Jonquera per donar suport.

Alguns dels concentrats han començat a retirar les pertinences i es comença a desmuntar l'escenari.

{C}{C}

70

Desallotjament del tall de Tsunami Democràtic a la frontera

Tsunami Democràtic avisa que pot durar hores si volen desbloquejar la via.

El desallotjament està coordinat entre la Policia Nationale, la Gendarmeria i els Mossos d'Esquadra.

Els antiavalots utilitzen gas pebre per dispersar els concentrats que s'havien assegut a l'autopista quan han vist que desenes d'agents arribaven i es col·locaven en formació, disposats a actuar. La policia agafa els manifestants un a un i els empenta cap al punt fronterer.

La policia francesa carrega contra els manifestants a la Catalunya del Nord per portar-los cap al punt fronterer. Els agents avancen donant cops de porra als concentrats que es posen al davant i alguns han rebut impactes al cap.

Els concentrats criden consignes com 'Som gent de pau'. També desallotgen les persones que estan al carril dret, amb els cotxes i els camions, i dues grues estan preparades per retirar els vehicles. El Tsunami ha fet una crida perquè la ciutadania s'apropi a la frontera per mantenir el tall.

Cal recordar que centenars de manifestants convocats per Tsunami Democràtic han passat la nit d'aquest dilluns a l'AP-7 a la frontera amb França entre la Jonquera i la localitat francesa del Pertús, on s'ha fet de dia al voltant de les 7 hores d'aquest dimarts.

La majoria d'ells han passat la nit en tendes, cotxes, autocaravanes, encara que algun d'ells ha dormit a la intempèrie, i s'han encès algunes fogueres per escalfar-se.

Inicialment els Mossos d'Esquadra permetien als manifestants recollir els vehicles i abandonar la zona. Des de megafonia a un quart de deu del matí només els donen l'opció d'abandonar a peu l'autopista pel Pertús. Els agents, a més, es preparen per carregar.

Els manifestants estan encerclats a la carretera entre les dues policies que han tirat gas a la banda francesa i càrregues per anar-los agrupant a la banda catlaana. La tensió s'ha anat incremenat i els manifestants donen cops contra els vorals de l'autopista i criden que marxin, que no tenen legitimitat.

Una persona ha estat retinguda pels agents quan intentava sortir de la zona controlada.