La N-II i l'AP-7 ja estan reobertes en els dos sentits de la marxa. Abans de les cinc de la tarda, el Servei Català de Trànsit, ha informat que la situació a les principals vies de comunicació entre França i Espanya havia començat a normalitzar-se després de més d'un dia i mig de protesta de Tsunami Democràtic.

Aquest matí, després que la policia desallotgés el tall de l'AP-7, el moviment ha fet una crida a bloquejar l'N-II. Durant diverses hores han realitzat talls intermitents. Quan s'apropaven els cossos policials, es dispersaven i marxaven cap a un altre punt per tallar uns metres més enllà. Han posat a la via troncs, contenidors i tot tipus d'objectes que després els policies havien de retirar.

Segons el Servei Català de Trànsit, a l'N-II s'han arribat a formar més de 20 quilòmetres de cua en sentit sud.

De l'AP-7, a l'N-II

Els convocats s'han situat inicialment a la via al seu pas per la població, però la policia els ha anat arraconant d'aquest punt. Han optat per continuar caminant, un centenar de persones, i improvisar una barricada amb carrets de la compra i contenidors a la nacional, just a l'altura d'un dels supermercats Escudero i l'Hotel Nacional.

Aquí s'ha produït un petit enfrontament verbal entre persones de l'establiment hoteler que han sortit al carrer a recriminar l'acció.

El punt on s'ha intentat tallar la carretera se situa abans de l'antiga zona aduanera.

Mentre continuen pressionats per les policies a la frontera, la plataforma ha llançat la nova crida en un altre tall.

#OcupemLaJonquera tots juts! demana Tsunami Democràtic.

La policia ha començat a desplaçar-se cap a la nova carretera.

A la zona hi ha també la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

Al migdia s'ha produït un moment de gran tensió, quan un camió de grans dimensions ha intentat avançar davant els concentrats, amb evident perill d'un atropellament massiu. Afortunadament no hi ha hagut ferits i el camioner ha acabat detingut.