Tsunami Democràtic ha fet una crida a circular aquest dimarts a les 18h de la tarda a 60 quilòmetres per hora entre el peatge de l'A8 d'Oiartzun i el d'Hendaia per tots dos carrils amb els llums d'emergència engegats per col·lapsar la frontera basca de Behobia. En una operació que han anomenat 'Cargol', el moviment assegura que Catalunya i País Basc viuen un conflicte polític "no resolt" amb l'Estat, que només ofereix "imposició i repressió", mentre la ciutadania "lluita i reclama drets democràtics i fonamentals". Per això, demanen oferir una "solució democràtica" per a Catalunya i Euskadi.

En aquest sentit, Tsunami Democràtic reclama que Espanya faci seva la idea de 'Sit and Talk' i afirma que "cal aturar" la repressió i demanar la llibertat de totes les persones represealiades i exiliades. "El problema no és ni Catalunya ni Euskal Herria: el problema és un estat espanyol incapaç d'oferir una solució democràtica al conflicte que ell mateix ha creat", asseguren en un comunicat.

Així, entén que la sortida política i democràtica passa per "respectar el dret d'autodeterminació dels pobles i acceptar el referèndum com a procés de normalitat democràtica". Finalment, el moviment afirma que aquests darrers mesos s'ha après que quan un poble surt al carrer és capaç de "desbordar fins i tot l'estat més repressor de l'Europa occidental".