El cuiner Ferran Adrià va anunciar aquesta setmana que el 10 de gener està previst que comenci l'activitat de la BulliFoundation a cala Monjoi de Roses. Ho farà en format soft opening, va dir, de forma progressiva per anar incrementant l'activitat més endavant.

El cuiner va explicar que s'obre amb unes instal·lacions «més grans que el Museu Dalí de Figueres». S'espera obrir amb un petit equip que creixeria a partir del 24 d'agost.

El restaurant va tancar les portes fa vuit any i mig. Des de llavors ha estat sotmès a obres de reforma que han de permetre obrir el que serà un centre de divulgació i recerca.

Adrià va explicar que aquest projecte es complementa amb la recerca d'un lloc per fer el Museu Arxiu d'elBulli. Es busca amb l'alcaldessa de la seva localitat, l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona.

La tercera pota del seu projecte després del tancament del restaurant és la divulgació del projecte de trenta llibres que aprofundeixen en la innovació i que tracta de comprendre la creativitat aportada per Picasso i Steve Jobs, va dir dilluns en la presentació d'un dels volums.

Nou volum

Ferran Adrià i Javier de las Muelas han tret al mercat, juntament amb Bacardi i elBullifoundation, el segon dels quatre volums que conformen El Sapiens dels còctels, cocteleria i bartenders, dins el projecte «faraònic» de la Bullipedia. Està a mig camí entre un tractat científic, la crònica de tendències i un màsterd'administració al voltant de la gestió d'una cocteleria.