L'alcaldessa Agnès Lladó ha presentat aquest matí el Pla d'Actuació Municipal (PAM) acompanyada dels tres portaveus del PSC, Canviem i Guanyem Figueres. El document inclou un llistat de 150 punts, dividits en les divuit àrees que integren l'Ajuntament, que el quadripartit vol impulsar durant el mandat 2019-2023.

El PAM respon a «tres grans objectius»: convertir Figueres en una ciutat «d'oportunitats per a tots», «oberta i ordenada» i «capital compromesa». D'entre els projectes que el govern té intenció d'impulsar, s'hi recull la creació d'una escola municipal de música i arts escèniques, una nova escola al Turó Baix o reduir els nivells d'exclusió social «potenciant les polítiques inclusives».

També es vol crear un districte jove, impulsar un nou model de Festes i Embarraca't, la regeneració del comerç, potenciar el Castell de Sant Ferran o ampliar la transparència de l'acció de govern. Tot plegat, amb la intenció «d'assentar les bases de transformació» de la ciutat, segons va concretar Lladó.

Tant l'alcaldessa com Pere Casellas (PSC), Xavier Amiel (Canviem) i José Castellón (Guanyem) van defensar l'acord a quatre bandes que els permet governar amb majoria absoluta d'onze regidors. «Ens sentim plenament representats amb el PAM i som plenament conscients que quan es forma part d'un govern de coalició has de renunciar a alguns dels punts del programa electoral», ha subratllat Amiel.

Els grups també han destacat el treball en equip i Lladó n'ha tret pit. «Figueres el que necessitava era fer pinya per aixecar la ciutat», conclou.