Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns un home de 28 anys, de nacionalitat romanesa i amb domicili a Leordeni (Romania) com a suposat autor d'un delicte de falsificació de document públic. En el marc d'un control de transports, una patrulla que estava a l'AP-7 al seu pas per la Jonquera va aturar un camió i va identificar-ne el conductor.

Els Mossos van veure que el permís de conduir presentava un seguit d'anomalies. En concret, el document era més gruixut i el segell hologràfic no tenia les mesures de seguretat d'un permís legal. A més, en posar-lo sota la llum ultraviolada, el document no reaccionava ni s'observava cap mesura de seguretat.

Els policies, juntament amb el Grup de Recerca i Documentació (GRD) de l'àrea de trànsit de Girona, van confirmar que el permís era fals i van detenir el conductor del camió per falsificació de document públic.

En fer el control també van detectar que l'home no tenia el Certificat d'Aptitud Professional (CAP) i li faltaven components de l'aparell tacògraf, fet pel qual el van sancionar administrativament.

El detingut, que no té antecedents, va passar el mateix 18 de novembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres i va sortir en llibertat provisional.