El patruller d'altura «Vigía» de les Forces Armades serà a Roses demà dissabte 23 i diumenge 24 de novembre. El vaixell fa escala al port del municipi empordanès i mentre estigui atracat al moll de Ponent del port pesquer, obrirà les seves portes al públic. El dissabte es pot visitar en horari de tarda, entre dos quarts de quatre i dos quarts de sis. El diumenge ho farà en torn de matí, entre dos quarts d'onze i la una del migdia.

L'accés s'habilita per l'entrada al port pesquer. El patruller d'altura «Vigía», amb numeral de costat P-73, és el tercer dels quatre bucs que componen la classe «Serviola». Va ser construït a Ferrol per les drassanes de l'antiga Empresa Nacional «Bazán» i va ser entregat a l'Armada el 23 de març del 1993.

Des de la seva entrega a l'Armada, el «Vigía» ha passat al mar més de 2.722 dies i ha superat la xifra de 400.000 milles navegades. Ha participat en desplegaments internacionals, destacant per la seva especial rellevància la participació en la denominada «guerra del fletán» el 1995, la confiscació d'un vaixell amb carregament d'haixix el 2010 i el desplegament al Golf de guinea el 2017. La seva principal missió és la vigilància i la seguretat marítima, contribuint a l'acció de l'Estat espanyol al mar en aigües de sobirania en el marc de les Missions Permanents de les Forces Armades.