L'Ajuntament de l'Escala i el Camp d'Aprenentatge Empúries, del Departament d'Educació, inicien aquesta setmana les activitats d'un ambiciós projecte de conscienciació que té per objectiu convertir l'Escala en un municipi sense plàstics d'un sol ús en un termini de quatre anys. Es tracta del «desemBOSSA't, l'Escala sense plàstics».

L'objectiu és anar implicant tots els sectors locals en el projecte, especialment al sector comercial i al conjunt de la ciutadania. Es preveuen tallers, xerrades, edició de materials divulgatius i la generació d'alternatives a les problemàtiques bosses de plàstic. En aquest sentit, en col·laboració amb la Confraria de Pescadors de l'Escala, es preveu crear bosses a partir del reciclatge de les antigues xarxes dels pescadors.

«Tots podem posar-hi el nostre granet de sorra, a partir de petites accions com deixar d'utilitzar plàstics d'un sol ús a l'hora d'anar a comprar i canviar-los per recipients reutilitzables», remarca el regidor de Medi Ambient, Josep Bofill.

En la mateixa línia, la regidora d'Educació, Maite Cortés, destaca també «la importància d'implicar-hi des del primer moment el sector educatiu, ja que la conscienciació dels més joves té un gran valor de cara al present i al futur».

Hi participen les escoles Empúries, l'Esculapi, l'institut El Pedró i l'escola bressol Ballmanetes. Els alumnes dels dos centres de primària elaboraran una guia de reciclatge i de compra sostenible, respectivament. L'institut escriurà un manifest que es podrà signar coincidint amb una jornada de neteja que es vol fer al litoral de l'Escala i l'escola bressol ha substituït les bosses de plàstic per altres fetes de roba.