22 de novembre de 2019
22.11.2019
Diari de Girona

Vilafant engega un pla per incentivar el lloguer d'habitatge

L'Ajuntament ha aprovat un programa per als propers dos anys per trobar solucions

21.11.2019 | 23:07
Vilafant engega un pla per incentivar el lloguer d'habitatge

L'Ajuntament de Vilafant espera mobilitzar l'habitatge privat cap al lloguer assequible per resoldre la manca d'habitatge. S'ha aprovat el Programa d'actuació municipal habitatge a Vilafant pel període 2019-2022.

Amb el programa s'espera donar solucions als problemes que s'han detectat a través de diferents estudis com el d'habitatges buits existents a la població. El pla que ara es tira endavant pretén mobilitzar l'habitatge que està en mans de particulars perquè es posi a lloguer.

També s'espera fomentar la rehabilitació. Al marge de les polítiques centrades en els propietaris de vivendes, es plantegen abordar problemàtiques com l'atenció a les persones vulnerables i aquelles sense capacitat d'accedir al mercat lliure; la prevenció de la pobresa energètica; i treballar per la difusió dels serveis i ajuts municipals i supramunicipals en matèria d'habitatge.

La població de Vilafant està integrada per un nucli, el més antic, i un nombre important d'urbanitzacions, prinicipalment amb habitatge unifamiliar o adossat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook