Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dissabte a L'Escala (Girona) un home de 43 anys per la seva possible implicació en la mort d'un veí d'aquesta localitat a qui, durant una discussió, va empènyer i tirar a terra, de manera que la víctima es va colpejar el cap, va quedar inconscient i va morir a l'hospital.

Segons fonts pròximes a el cas, sobre les 19:30 hores de dijous passat, el telèfon d'emergències 112 va rebre una trucada des d'un bar de l'Escala, en què advertien que un client, d'uns 50 anys, havia caigut a terra i, després de rebre un cop al cap, respirava amb dificultat, però estava conscient.

Els tècnics de el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que es van desplaçar al lloc van traslladar l'home, ja inconscient, a l'Hospital de Figueres però, a causa de la gravetat de les seves ferides, aquesta mateixa nit va ser traslladat a l'Hospital Josep Trueta de Girona, on va morir hores després.

Els Mossos d'Esquadra van iniciar una investigació i, després de prendre declaració als propietaris de bar i diversos testimonis, van esbrinar que la víctima havia mantingut una discussió verbal amb un altre client i que tots dos podrien haver ingerit gran quantitat d'alcohol.

Sembla que, segons aquestes fonts, el detingut va empènyer la víctima i, va ser llavors, quan va caure i es va colpejar el cap.

La policia va aconseguir identificar l'home que va empènyer la víctima i aquest migdia l'han detingut a L'Escala per la qual cosa, un cop realitzades les diligències policials, passarà a disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia de Figueres.