L'exregidor d'Urbanisme de Roses, Carles Pàramo, i anteriorment alcalde del municipi, va declarar ahir als jutjats de Figueres per la querella interposada pel promotor d'Immogestió per presumpta prevaricació relacionada amb el decret d'alcaldia de cessament de l'activitat d'uns apartaments turístics.

És la mateixa querella per la qual l'alcaldessa, Montse Mindan, també investigada, va declarar a principis de novembre i per la qual aquest dilluns l'Ajuntament en demanava l'arxiu en considerar que s'havia actuat d'acord amb la legalitat.

Després de la seva declaració, Pàramo va defensar en declaracions a Diari de Girona que es va emparar en els informes tècnics. «El paper del polític en la tramitació d'una llicència d'activitat és molt petit», destacava. I és que, segons va detallar Pàramo, els «regidors i l'alcaldessa només aproven o deneguen en funció de si els enginyers municipals i els bombers informen favorablement o negativa».

Els fets es remunten al mes de gener del 2014, quan el promotor immobiliari va demanar a l'Ajuntament un canvi de titularitat d'una activitat d'establiment turístic. El consistori li va requerir que «legalitzés» l'establiment per poder fer l'activitat d'acord amb la normativa, però el desembre del 2017 l'Ajuntament va emetre un decret d'alcaldia en què s'ordenava el cessament de l'activitat.

El promotor denuncia que aquest va ser «arbitrari» perquè ja havia entregat la documentació conforme havia fet les millores requerides en matèria de risc d'incendis. Dos mesos després, el febrer del 2018, l'Ajuntament revocava el cessament de l'activitat. El denunciat al·lega que li va ocasionar importants pèrdues econòmiques en la temporada turística del 2018. Precisament, l'Ajuntament ha demanat l'arxiu emparant-se en un informe de la Comissió Jurídica que els dona la raó.