27 de novembre de 2019
27.11.2019
Diari de Girona

El Consell Comarcal invertirà 1,5 milions per comprar i rehabilitar un edifici

El pressupost per l'any vinent inclou la partida que ha de servir per ampliar les instal·lacions actuals. El total de les despeses per l'any vinent ascendeixen a 38 milions d'euros, un 6% més que el 2019

27.11.2019 | 10:42
El ple del Consell Comarcal on s'ha aprovat el pressupost

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha aprovat el pressupost pel 2020 que inclou una partida d'1.150.000 i una de 400.000 euros per a la compra i adequació d'un edifici que ha de permetre ampliar les instal·lacions actuals.

El pressupost ascedeix a 38.262.168,45 euros, un 6,04% més que l'any passat. El capítol d'inversions ascendeix a uns vuit milions d'euros.

La segona inversió més important per l'any vinent és l'execució de la segona i tercera fase del Centre de Tractament de Residus, amb una inversió que supera els 1,3 milions.

El pressupost s'ha aprovat amb els vots favorables de Junts, PSC i Ciutadans (21 vots) i l'abstenció d'ERC (11 vots).

La compra del nou edifici pretén servir per resoldre la manca d'espai i reagrupar alguns serveis que ara estan repartits en diferents oficines.


La presidenta del Consell Comarcal, Sònia Martínez, ha explicat que s'estan estudiant diferents ofertes. No ha concretat de quins edificis es tracta però sí admet que haurien de ser immobles al costat o propers a l'actual seu del Consell Comarcal. 

Fa uns anys es va comprar juntament amb l'Ajuntament de Figueres la Casa Nouvilas, al mateix carrer. Inicialment s'hi preveien situar els Serveis Socials. La crisi econòmica del moment i l'elevat cost de la rehabilitació van aparcar en aquell moment la proposta. No s'hi preveu de moment fer-hi res. 

Martínez ha explicat que la major part la té l'Ajuntament que és qui hauria de decidir quin ús se li dona. 

Respecte al pressupostconstata que proposta "nous reptes a cadascuna de les àrees amb l'objectiu fonamental de donar servei als altempordanesos i als seus ajuntaments".

L'increment respecte a l'any anterior del pressupost es deu principalment a la inversió per a la gestió del Centre de Tractament i a la inclusió de diferents llocs de treball, amb caràcter temporal, per poder donar resposta i cobertura a diferents projectes que desenvoluparan les diferents àrees, ha informat el Consell Comarcal.

Serveis Socials preveu un increment de la partida de personal, per exemple, motivada pel desenvolupament de serveis vinculats a la intervenció comunitària als municipis de la comarca. També per al desplegament dels serveis socioeducatius davant de situacions de risc de la infància i l'adolescència.

Les línies d'ajuts d'urgència a persones o famílies ha experimentat també un increment.

A l'àrea de Cultura es tirarà endavant el projecte per la valorització del patrimoni cultural de la pedra seca a la Garriga d'Empordà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook