Els Mossos d'Esquadra han detingut un lladre molt violent a Figueres per sis robatoris i en un d'ells va agredir sexualment la víctima. L'autor, que ja ha ingressat a presó, actuava al centre de la ciutat. L'arrestat és un home de 29 anys, de nacionalitat hondurenya i veí de Figueres, a qui s'acusa de ser presumpte autor de sis delictes de robatori amb violència i intimidació i un delicte d'agressió sexual.

Els Mossos d'Esquadra de la Comissaria de Figueres van detenir-lo el 29 de novembre en el marc d'un dispositiu policial específic efectuat al centre de la ciutat.

Entre els dies 7 i 26 de novembre es van produir, al centre de Figueres, sis robatoris amb violència i intimidació a la via pública, tres dels quals en un sol dia i un d'ells amb una agressió sexual. Tots els robatoris s'havien perpetrat sempre en franja del vespre i la nit, entre les nou de la nit i la una de la matinada.

Totes les víctimes van denunciar que l'autor exercia molta violència i intimidació. Les sorprenia per darrere amb violència, els tapava la boca, les agafava per la nuca, pel coll o pel braç obligant-les a ajupir-se, les empentava, les colpejava i les amenaçava. El lladre, que sempre ocultava el seu rostre, va aconseguir sostreure diners, telèfons mòbils, carteres amb documentació i una bossa de mà.

Les víctimes dels robatoris són quatre dones i dos homes.

Tocaments a una víctima

En un dels robatoris violents perpetrat el 26 de novembre l'autor va esgrimir una navalla i la va posar a l'alçada de les costelles a la víctima, que té 27 anys. La va agafar per darrere, li va tapar la boca, la va amenaçar i li va fer tocaments a les seves parts íntimes.

La Unitat d'Investigació de la comissaria de Figueres, que es va fer càrrec dels fets, va iniciar, juntament amb agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana, un dispositiu preventiu específic que va culminar amb la detenció del presumpte autor.

El dia de la detenció, i gràcies a la col·laboració ciutadana, els agents van localitzar, mentre caminava pel carrer, el presumpte autor quan aquest pretenia ocultar-se dins un bloc de pisos en sospitar que la policia el seguia. Els agents el van identificar, escorcollar i detenir.

El detingut, a qui li consten antecedents, va passar el dia 1 de desembre a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar posteriorment l'ingrés a presó.