05 de desembre de 2019
05.12.2019
Diari de Girona

Figueres crea l'ampolla "Aigua de Figueres" per promoure que es begui de l'aixeta

Se'n repartiran fins a 1500 entre la població i 300 entre establiments de restauració . L'Ajuntament sosté que veure de l'aigua de l'aixeta és sana, més econòmica i ecològica

05.12.2019 | 15:22
L'ampolla que s'ha creat i que es repartirà entre la població,

L'Ajuntament de Figueres vol promoure que es begui aigua de l'aixeta. Amb aquest objectiu s'ha creat l'ampolla de vidre «Aigua de Figueres» que es distribuirà a partir de dilluns. A banda de promoure que se'n begui es vol donar a conèixer la bona gestió i tractament de l'aigua potable al municipi. També se'n faran arribar als restaurants perquè optin per servir-ne de l'aixeta.

La societat municipal Fisersa s'encarrega de la gestió i tractament de l'aigua potable al municipi, procedent majoritàriament de la serra de les Salines i del puig de Bassegoda gràcies a l'embassament de Boadella.

Amb aquestes ampolles de vidre es vol potenciar el consum domèstic de l'aigua de l'aixeta entre els figuerencs, reivindicant els atributs de l'aigua de Figueres com una aigua sana i segura, gràcies al seu equilibri en sals minerals; econòmica, perquè és 400 vegades més barata que l'aigua embotellada; i ecològica, en evitar la generació de residus i l'estalvi de recursos.

El vicealcalde i conseller delegat de Fisersa, Pere Casellas, ha remarcat que «amb aquesta ampolla volem posar en valor la qualitat i l'excel·lència de l'aigua de l'aixeta de Figueres, fruit d'una bona gestió publica amb molt de rigor que s'ha fet en els darrers anys».

L'origen de l'ampolla

La campanya «Aigua de Figueres» preveu distribuir més de 1.500 ampolles de vidre entre tots els figuerencs i figuerenques.

A més, preveu posar a disposició de bars, restaurants i hotels unes 300 ampolles addicionals per fomentar el seu ús en establiments del municipi i aconseguir una major repercussió entre els visitants i turistes, assimilant-se a altres països europeus on és habitual servir aigua procedent de l'aixeta en ampolles de vidre.

L'ampolla de vidre que es distribuiran durant els pròxims dies té el seu origen en el treball de recerca que va realitzar una estudiant de secundària de Figueres, Maria Pou, i que analitzava la presència de plàstics a l'aigua potable i la qualitat química de l'aigua de Figueres.

Es repartiran dilluns

Les ampolles de vidre «Aigua de Figueres» es podran recollir a partir del pròxim 9 de desembre i fins a esgotar existències, en horari d'11 a 13 hores a l'Ajuntament de Figueres . La distribució de les ampolles està limitada a una unitat per persona.

L'any 1986 l'Ajuntament de Figueres va promoure la creació de l'empresa municipal Figueres de Servei, SA (FISERSA) que amb el pas del temps ha anat assumint, a més de la gestió integral del cicle de l'aigua, els serveis de transport col·lectiu de passatgers, la gestió de la grua municipal i els aparcaments en zones blaves i verdes, entre d'altres.

Des de l'Ajuntament de Figueres consideren que gràcies a la seva bona gestió i l'eficiència dels serveis públics que proporciona,ha esdevingut una empresa pública referent en la gestió del tractament de l'aigua pública posant a l'abast dels figuerencs una aigua de gran qualitat i excel·lència, perquè de cada litre d'aigua la seva composició és de 28,0 mg/l de sulfats, 10 mg/l de clorurs, 54 mg/l de calci, 6 mg/l de sodi, 0,11 mg/l de fluorurs i menys de 5 mg/l de ferro.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook