Uns vàndals han fet destrosses aquest cap de setmana a l'escola Els Grecs de Roses. El personal del centre s'ha trobat aquets dilluns al matí, abans de l'inici de les classes, amb pintades, joguines malmeses, testos tombats (que formaven part d'un projecte de l'escola) i una càmera de videovigilància trencada. El regidor d'Esenyament de l'Ajuntament de Roses, Marc Danés, assegura que les classes han començat amb normalitat i que els fets no han alterat el funcionament del centre. Al migdia, les pintades ja s'havien netejat.

Els danys s'han ocasionat al pati, dins el recinte de l'escola, i els brètols no han ocasionat desperfectes a l'interior de l'edifici. "Són bretolades que indignen. Quina necessitat hi ha d'anar a trencar la cuineta d'uns nens de parvulari?", critica el regidor. Segons ha explicat Danés, el centre ha interposat denúncia als Mossos d'Esquadra, que investigaran els fets.

Així mateix, el centre aprofitarà les bretolades per fer "treball de consciència" amb els alumnes sobre l'efecte negatiu dels actes vandàlics. "Fan honor a la seva excel·lència i el centre girarà aquest ensurt per un profit educatiu", ha subratllat el regidor.