La Secció Quarta de l’Audiència de Girona va jutjar ahir un home que presumptament va violar al seu domicili de l'Escala fa dos anys a una jove mentre anava beguda. Acusat, J.S.B., i víctima es coneixien per haver mantingut trobades sexuals anteriors i el dia en qüestió la jove, que tenia 18 anys, havia sortit amb uns amics. La fiscalia demana per l’acusat sis anys de presó per un delicte d’abús sexual i 10.000 euros en concepte de danys. L’acusat defensa la seva innocència en assegurar que hi va haver consentiment per ambdues parts.

Tal com relaten els escrits d’acusació, el 19 de març de 2017 la víctima va començar a trobar-se malament mentre estava amb uns amics en un local d’oci i va demanar a l’acusat que l’acompanyés a casa dels seus pares, on vivia, perquè «era lluny i no coneixia ningú més que tingués cotxe». Durant el trajecte el va advertir que no volia mantenir relacions sexuals, però ell va decidir dur-la al seu domicili i li va assegurar que es faria càrrec d’ella.

Un cop a l’habitatge ambdós van situar-se a l’únic llit que hi havia i va ser llavors quan l’acusat, que tenia 32 anys, hauria prescindit del consentiment de la jove i l’hauria violat aprofitant el seu estat de semi inconsciència. En la seva declaració, la víctima va emfatitzar que té lapsus de memòria i que va estar diversos dies indisposada i amb confusió, motiu pel qual va ajornar la decisió d’interposar una denúncia.

L’acusat, que només va respondre a les preguntes del seu lletrat, va confirmar el relat sexual però va negar que hagués prescindit del consentiment de la jove. A més, va apuntar que la decisió de dur-la al seu domicili en comptes del de la jove també va ser «consensuada».

La prova pericial va posar de manifest l’existència d’una ferida a la zona vaginal compatible amb una relació forçada, i tant la forense com la ginecòloga que van atendre la jove quan aquesta va anar a l’hospital van titllar de «molt poc probable» que s’hagués pogut produir per ingerències de la roba interior en ser extreta, com apuntava la defensa.

La fiscalia considera «demostrat» que l’acusat es va aprofitar de la vulnerabilitat de la víctima per satisfer el seu «ànim lasciu» i inclou a la petició una mesura de llibertat vigilada durant 8 anys i la prohibició d’aproximar-s’hi durant 10 anys. La defensa vol que se l’absolgui. El judici ha quedat vist per a sentència.