Uns vàndals han fet destrosses aquest cap de setmana a l'escola Els Grecs de Roses. El personal del centre es va trobar ahir al matí, abans de l'inici de les classes, amb pintades, joguines malmeses, testos tombats (que formaven part d'un projecte educatiu) i una càmera de videovigilància trencada. El regidor d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses, Marc Danés, ha assegurat que les classes van començar amb normalitat i que els fets no van alterar el funcionament del centre. Al migdia, les pintades ja s'havien netejat.

Els danys s'han ocasionat al pati, dins el recinte de l'escola, i els brètols no han ocasionat desperfectes a l'interior de l'edifici. «Són bretolades que indignen. Quina necessitat hi ha d'anar a trencar la cuineta d'uns nens de parvulari?», critica el regidor. Els responsables del centre han interposat denúncia als Mossos d'Esquadra, que ho investigaran.

Així mateix, l'escola Els Grecs en traurà rèdit educatiu, segons ha explicat Danés. Les bretolades s'utilitzaran per fer «treball de consciència» amb els alumnes sobre l'efecte negatiu dels actes vandàlics. «El centre fa honor a la seva excel·lència i donarà la volta a aquest ensurt per treure'n un profit educatiu», ha assenyalat el regidor.