El cinema Las Vegas de Figueres, tancat des de feia setmanes, canvia de mans. Ahir es va signar el traspàs entre la propietat i l'empresa Picking SPI i reobrirà portes el proper 19 de desembre, segons han confirmat fonts municipals. Fins ara, les històriques sales estaven gestionades pel cineasta Ventura Pons, artífex de la seva recuperació l'abril del 2018, però des del novembre que no obria.

L'Ajuntament feia setmanes que mantenia negociacions amb les parts per intentar reobrir l'equipament, on s'han invertit 350.000 euros de fons municipals. La reforma en va costar dos milions i la va finançar Ventura Pons.

Així, les sales tornaran a obrir amb l'estrena mundial de Star Wars, segons ha avançat el Setmanari Empordà, del mateix grup editor que Diari de Girona. I ho farà amb tres de les quatre sales de què disposa l'espai. L'obertura de la quarta s'ajorna per a principis del 2020.

L'empresa té previst projectar entre cinc i deu pel·lícules comercials a la setmana. Segons ha explicat un dels socis de Picking SPI, Víctor Lafuente, en declaracions al setmanari, es farà un conveni amb l'Ajuntament de Figueres perquè l'espai pugui acollir també activitats de les entitats. L'empresa ja ha comprat, a més, nous projectors i diu que els preus s'adequaran amb els dels altres cinemes a la comarca però que s'oferirà un servei de més qualitat. Els cinemes arrossegaven diversos entrebancs, entre ells l'impagament dels treballadors.

L'empresa ja gestiona cinemes en altres municipis com ara a Sant Cugat del Vallès, Sant Vicenç dels Horts o Palamós. En aquesta població del Baix Empordà hi va recuperar recentment el cinema Arinco.

Mediació de l'Ajuntament

L'alcaldessa, Agnès Lladó, havia mitjançat des de feia setmanes per intentar reflotar Las Vegas. En un comunicat de l'Ajuntament, Lladó defensa precisament que feia temps que l'Ajuntament treballava per garantir la continuïtat de «l'oferta cinematogràfica de qualitat al centre de Figueres».

Lladó assegura que amb la reobertura «hi surten guanyant els figuerencs» perquè podran gaudir de nou de cinema al centre de la ciutat, però també perquè «s'han preservat els interessos de l'Ajuntament».