La Policia Nacional ha enxampat dos «passadors» a la Jonquera amb 12 quilos de marihuana

Els agents han detingut els dos homes que els han explicat que havien adquirit la droga a Almeria i la portaven a França. Ambdós homes han ingressat a presó.

La intercepció del vehicle s'ha realitzat durant un control a la Jonquera contra la delinqüència itinerant.

Els detinguts portaven la substància estupefaent oculta en el vehicle. El preu de mercat estimat de la marihuana confiscada arribaria als 20.000 euros.

L'experiència en aquest tipus de fet delictiu demostra, assegura la Policia Nacional que habitualment s'enxampen passadors que són els responsables d'introduir la marihuana en altres països de la Unió Europea, on es multipliquen considerablement els beneficis de venda.

Els fets es remunten al 7 de desembre, quan agents de la Policia Nacional es trobaven a l'AP-7, a prop del punt fronterer i van van interceptar un vehicle que els va resultar sospitós per l'actitud dels seus ocupants.

Després de comprovar la documentació dels dos ocupants, de nacionalitat marroquina van inspeccionar el vehicle. Van descobrir que a l'interior d'una motxilla oculta al maleter hi havia 13 paquets, embolicats en paper film que contenien cabdells de marihuana premsats.

Davant dels fets, van arrestar els dos homes. Després de traslladar els detinguts i el vehicle a comissaria, els policies van fer una segona inspecció més a fons del vehicle, amb la col·laboració de la Unitat policial de Guies Canins.

El gos va marcar els voltants del maleter i un cop extreta la roda de recanvi, hi van localitzar cinc paquets més de droga.

El pes total de la marihuana premsada confiscada és de 12,2 quilos.

Tots dos detinguts van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres que va decretar el seu ingrés a la presó provisional, quedant el vehicle en dipòsit en dependències policials, a disposició d'aquest mateix jutjat.