18 de desembre de 2019
18.12.2019
Diari de Girona

Las Vegas reobre amb cartellera comercial i torna el cinema al centre de Figueres

La nova empresa, Picking Spi, ha signat un contracte pels propers deu anys

18.12.2019 | 13:00
Angès Lladó i Víctor Lafuente durant la presentació de la nova etapa del cinema Las Vegas

El cinema Las Vegas, al carrer Sant Pau de Figueres, reobre demà dijous 19 de desembre amb l'estrena mundial de Star Wars i ho fa de la mà de la nova gestió, l'empresa Picking Spi. Les sales estrenen nova etapa després que l'anterior promotor, Ventura Pons, i artífex de la seva recuperació, decidís tancar el negoci. Segons ha explicat un dels responsables de l'empresa, Víctor Lafuente, la programació que s'hi oferirà serà de cinema comercial i ha destacat que s'adaptaran "al que la gent demani". La programació d'aquest Nadal també inclourà Frozen 2 i Jumanji 2.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha destacat que el reflotament del cinema és "a cost zero" per l'Ajuntament (l'anterior govern ja hi havia invertit 350.000 euros) i s'està treballant en la redacció del conveni d'usos, que no s'havia arribat a tancar amb Ventura Pons, i en el qual s'hi recollirà la cooperació amb entitats i esdeveniments cultural.Lladó ha detallat que les sales es convertiran en un equipament cultural més per a la ciutat, però ha matisat que és una explotació privada. 

Lafuente ha explicat que el cinema col·laborarà amb escoles, com l'EOI, i que també es podrà utilitzar per representacions teatrals. A més, ha subratllat el repte de "fidelitzar l'espectador", que segons el seu parer ja s'havia acotumat a desplaçar-se en cotxe als cinemes de les afores de la ciutat. 

El contracte amb la propietat es va signar la setmana passada i Picking Spi en tindrà l'explotació pels propers deu anys. 

En relació a la polèmica amb els treballadors, que havien denunciat impagaments per part de Ventura Pons, la nova empresa els mantindrà a la plantilla. 

Paret sense insonoritzar

El resposnable de la nova empresa explotadora ha destacat la rapidesa amb què s'ha fet l'obertura,  només una setmana després d'haver firmat el contracte, i que s'han trobat amb obres pendents, com ara la insonorització d'una paret de la Sala 1. Víctor Lafuenta ha assegurat que genera molèsties als veïns i s'ha compromès a solventar-ho el més aviat possible. "Estem pendents del pressupost de les obres", ha argumentat i diu que mentre no s'hagi resolt s'hi projectaran pel·lícules "de diàleg" i se suprimirà el tercer torn per no generar molèsties. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook