18 de desembre de 2019
18.12.2019
Diari de Girona

El Museu d'Història de Castelló rep la donació de monedes i bales

El col·leccionista particular Martín Guirado les ha cedit perquè s'exposin a l'espai i inclou també una daga

17.12.2019 | 23:51
El Museu d'Història de Castelló rep la donació de monedes i bales

El Museu d'Història Medieval de la Cúria-Presó de Castelló d'Empúries ha rebut recentment la donació particular d'un conjunt de vint-i-dues peces i objectes de diferents èpoques històriques i de gran valor cultural, històric i patrimonial que passen a formar part del fons històric i arqueològic del museu. Es tracta de monedes, bales i una daga del segle XVIII.

El col·leccionista particular Martín Guirado ha manifestat el seu desig que aquestes peces formin part del patrimoni històric i cultural del municipi i que es conservin i s'exposin al museu.

El conjunt d'objectes i béns mobles està format per 12 monedes d'època moderna i contemporània (dels anys 1651 a 1870), vuit bales de mosquet d'època moderna (segles XVII i XVIII), una daga del segle XVIII i un recanvi de munició de pistola d'època contemporània (del segle XIX).

Pel que fa a les monedes que han estat donades al museu, «es tracta d'un conjunt numismàtic molt interessant i de gran valor cultural», han informat des del museu. Són monedes de diferents èpoques, la major part de coure; la més antiga data de 1651 i la més moderna, de l'any 1870, i són de diferents valors, d'ús corrent a l'època corresponent.

Hi ha set monedes, segons el museu, i les vuit bales de plom donades corresponen a la munició de mosquet, una arma de foc portàtil llarga dels soldats d'infanteria utilitzada entre el segle XVI i el segle XVII.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook