Un incendi va cremar la matinada d'ahir una coneguda empresa d'embotits artesans de Vilafant. Es tracta d'un negoci «de tota la vida», segons l'alcaldessa, Consol Cantenys, on de matinada es va viure un virulent incendi que va obligar els Bombers a treballar durant vuit hores per extingir-lo del tot. Les flames van esfondrar part del sostre i van afectar tota la part interior de la nau. També un vehicle de l'empresa.

L'empresa d'embotits casolans està situada al número 12 del carrer Llers de Vilafant. S'ubica entre habitatges però les flames no van afectar cap altra finca i ningú va resultar ferit.

A quarts de tres de la matinada per causes que s'investiguen es va declarar l'incendi a l'interior de la nau.

Fins al lloc s'hi van desplaçar fins a nou dotacions de Bombers. Van precintar una àmplia zona del carrer per poder treballar i evitar riscos.

La cambra frigorífica i el sostre

A causa de les flames, es va cremar inicialment la cambra frigorífica on es guarden els embotits i part del sostre va acabar cedint per l'alta temperatura i la virulència del foc.

A dos quarts de vuit del matí, els Bombers van informar que estaven acabant d'apagar el foc de l'altell i que a la resta de l'empresa, les flames ja estaven extingides.

No només les flames van causar danys, el fum també va afectar tot l'edifici. Arran de l'incendi també es va cremar un vehicle de transport de la mateixa empresa.

Al lloc s'hi van desplaçar, a banda dels Bombers, els Mossos d'Esquadra, el Sistema d'Emergències Mèdiques i la Guàrdia Municipal de Vilafant.

Extingit a mig matí

Els Bombers van donar per extingit l'incendi pels volts de tres quarts d'onze del matí.

Abans, però, els efectius del cos d'emergències van remullar i retirar el material de l'altell per assegurar que no quedaven punts calents que poguessin revifar les flames.

La zona afectada i l'edifici va quedar balisat.

Durant tot el matí es podien veure veïns propers que han viscut de prop l'incendi als balcons observant com els Bombers acabaven les tasques d'extinció.

L'alcaldessa, Consol Cantenys, també es va desplaçar fins a la petita empresa, que és un negoci «de tota la vida» de la població dedicada a l'elaboració d'embotits artesans.

L'empresa està ubicada a Vilafant des del 1963 després d'uns anys instal·lada a Figueres. Elaboren embotits com botifarra de perol, bull negre o catalana.

Cantenys lamentava que les flames havien causat importants destrosses a la fàbrica.