L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha repartit fanalets entre els nens per tal que demà il·luminin el recorregut dels Reis Mags. A més, l'Ajuntament ha volgut incloure la participació de més entitats per fer-la més participativa. Pel que fa al recorregut ha decidit que es faci per carrers més amples.

L'Esbart Dansaire, els Senyors del Foc, l'Espai en Dansa, l'Escola de Nou Moviment i Col·lectiu El Paller, la Colla Gegantera i els AEIG Xots s'uniran al Grup Cavallista i a l'Escola Municipal de Música Antoni Agramont que ja fa molts anys que hi participen.

La Cavalcada s'iniciarà com sempre al carrer Santa Clara però continuarà fins al carrer del Mar, carrer Sant Jordi, travessarà la plaça de la Llana, seguirà per la plaça de les Monges i pujarà pel carrer Carbonar fins a la plaça de la Basílica on finalitzarà el recorregut. Una altra de les novetats és que enguany només hi haurà una carrossa que llençarà caramels i que se situarà al final de la rua per temes de seguretat. D'aquesta manera es vol evitar que els nens i nenes passin pel mig de les carrosses per tal que no hi hagi cap accident.

Amb l'objectiu que els veïns omplin els carrers per on passaran les carrosses s'ha volgut cridar a la participació demanant als nens que il·luminin els carrers del nou itinerari amb els seus fanalets. Per aquesta raó es van repartir unes plantilles de fanalets a les escoles, per tal que tots i totes puguin tenir el seu, i s'ha convocat a tothom en primer lloc a les 17 de la tarda a Empuriabrava on Ses Majestats desembarcaran i faran la primera parada i recepció.

A continuació, a un quart de set de la tarda s'ha programat una concentració de fanalets a la plaça de la Basílica que, acompanyats per una batucada dels Senyors del Foc, a partir de dos quarts de set es dirigirà cap als carrers de la cavalcada per tal de posar llum al recorregut.

Aquesta iniciativa vol aconseguir que els carrers pels quals passarà la comitiva reial, tan a Castelló com a Empuriabrava, s'omplin de castellonins que s'uneixin a les comparses per arribar tots junts a la plaça de la Basílica.