La darrera imatge de document del mes de l'Arxiu Municipal de Roses ha estat el mes de desembre amb una fotografia de la nevada de Nadal de 1962.

'Abans de Roses l'any 2008, fruit del projecte de documentació realitzat per l'Ariadna Sànchez Mira, un treball fonamental per preservar la memòria.

S'hi veuen els edificis on hi havia l'oficina de Viajes Costa Brava, SL, l'hotel Carabela i, finalment, la casa Rahola Berga rosinca del segle XX.

La imatge documenta una de les nevades més importants que s'han produït a Roses, un episodi que va deixar un gruix de neu molt destacat que en alguns indrets de la població va arribar gairebé al mig metre d'alçària.

El document serveix també per reivindicar la figura del seu autor, el fotògraf Artur Serra Figueras. La imatge s'inclou en un extens reportatge fotogràfic que Serra va realitzar de l'esmentada nevada. És molt probable que la seva realització tingués una finalitat comercial, atès que, des de la dècada de 1950, es dedicava professionalment a la fotografia.