Les obres per convertir en aparcament el camp de futbol del Far encaren la recta final. L'Ajuntament preveu tenir-les enllestides el proper mes de març per tal de poder obrir l'espai, que serà el pàrquing dissuasiu més gran de la ciutat, amb 380 places. A l'aparcament s'implantarà un sistema de pagament tou: les dues primeres hores gratuïtes i un cost d'un euro per la resta del dia.

Els treballs van amb retard perquè el projecte inicial no preveia l'enderroc de les grades de l'antic camp de futbol, que l'actual govern (ERC, PSC, Canviem i Guanyem) va decidir impulsar per millorar la seguretat de l'espai. Precisament aquestes obres han endarrerit l'obertura de l'aparcament, que estava prevista inicialment per a l'estiu passat.

L'obra es reprèn després de les festes nadalenques amb els treballs de l'ampliació de la vorera. Els antics vestidors soterrats del camp de futbol ja s'han omplert amb la runa provinent de l'enderroc de la graderia i l'espai serà cobert amb formigó, per donar continuïtat a la vorera.

El pàrquing, propietat de l'Asil Vilallonga, és un projecte de l'anterior govern del PDeCAT, que va comptar amb el rebuig de dos dels quatre partits que actualment integren el govern figuerenc (ERC i CUP), que l'han hagut d'acabar assumint tot i que hi han inclòs modificacions, com ara l'enderroc de la graderia i el sistema de pagament. El principal motiu de desavinença era el preu de lloguer anual a l'asil, de gairebé 50.000 euros pels propers deu anys.

Els canvis

Inicialment s'havia plantejat la gratuïtat durant el primer any i seria a partir de la segona anualitat quan l'Ajuntament preveia estudiar-ne el pagament. Finalment, l'actual govern ha optat pel mecanisme de pagament tou a tots els aparcaments dissuasius de la ciutat, juntament amb la rebaixa del preu de la zona verda i blava que ha entrat en vigor aquest mes de gener.

Els treballs es van adjudicar per un import de 82.359 euros a Construcciones Generales SL amb la previsió que estiguessin enllestits aquest estiu passat, per tal de valorar-ne l'efectivitat.

Paral·lelament, l'Ajuntament busca solars buits per convertir-los en aparcaments dissuasius per tal de descongestionar el centre de la ciutat de cotxes.