El Patronat Santa Creu de la Selva, de Girona, ha adquirit 10 habitatges al Carrer Monturiol, número 52, de Castelló d'Empúries que destinarà a Habitatges de Protecció Oficial que podran llogar les persones empadronades al municipi amb una antiguitat mínima de 3 anys.

Aquests són habitatges nous d'entre 60 i 70 m2 amb dues habitacions i plaça de pàrquing. Els requisits per accedir a aquests habitatges, a part d'estar empadronat al municipi des de fa tres anys, són tenir uns ingressos mínims de 850euros nets mensuals, preferiblement tenir un contracte indefinit i no ser propietari d'un altre habitatge.

El Patronat Santa Creu és una fundació privada sense ànim de lucre que la Generalitat de Catalunya ha homologat com a promotor social d'habitatges i que contribueix des de l'any 1957 a fer efectiu el dret dels ciutadans a un habitatge digne i assequible econòmicament.

Malgrat que serà la Fundació qui finalment resolgui quines seran les persones adjudicatàries d'aquests immobles, la Fundació i el Departament d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries es coordinen per facilitar-ne l'accés a joves menors de 35 anys, famílies monoparentals o persones grans de més de 65 anys, entre d'altres.