Els Mossos van detenir ahir un home com a presumpte autor de l'apunyalament d'un home a Figueres la matinada de dissabte a diumenge durant una baralla a la sortida de la discoteca Noche de Luna, situada al recinte Firal. Es tracta d'un veí de la ciutat, de 35 anys i nacionalitat dominicana. Se l'acusa de ser el presumpte autor d'un delicte contra les persones.

Se'l va arrestar ahir al migdia i se l'acusa d'una temptativa d'homicidi. El succés va tenir lloc durant una baralla a l'exterior d'una discoteca de Figueres pels volts de les sis de la matinada de diumenge en un aparcament proper al local. La policia, després d'obrir una investigació, ha conclòs que el detingut seria l'únic presumpte autor dels fets.

La víctima va rebre tres ganivetades durant una baralla entre dos grups de joves i va haver de ser operada d'urgència a l'hospital Trueta, on va ingressar a l'UCI diumenge a la matinada. Ahir, però, segons fonts hospitalàries, la víctima ja es trobava a planta, on evoluciona favorablement. Fonts de la investigació citades per l'Agència Catalana de Notícies apunten que una de les ganivetades va ser especialment perillosa perquè va fregar la zona del cor.

«Episodis puntuals»

El d'aquest cap de setmana passat és el segon apunyalament de l'any i s'han produït amb només una setmana de diferència. El regidor de Seguretat, Pere Casellas, parla de «sensació d'inseguretat», preguntat per aquest diari. «Els indicadors ens confirmen que Figueres no és insegura comparada amb altres ciutats de l'entorn», diu, i afegeix que són «episodis puntuals» que no es poden erradicar «d'un dia per l'altre». Casellas defensa que s'incrementarà la plantilla de la Guàrdia Urbana i que han reclamat al Departament d'Interior que doti de més efectius la comissaria de Figueres.

En els últims mesos s'han produït diverses baralles al carrer. Al desembre la discussió entre dos nois al carrer Joan Maragall, en ple centre de la ciutat, va acabar amb un ferit quan un d'ells va apunyalar l'altre amb un ganivet de grans dimensions. A l'estiu, una altra baralla també acabava amb un jove apunyalat, i al setembr es produïa un tiroteig a l'avinguda Vilallonga.