15 de gener de 2020
15.01.2020
Diari de Girona

Neix un nou vi inspirat en un poema de Joan Maragall

El celler Empordàlia l'ha elaborat amb varietats autòctones i es presentarà en un homenatge al poeta

15.01.2020 | 00:13
Neix un nou vi inspirat en un poema de Joan Maragall

El celler Empordàlia treu al mercat un nou vi, l'Ençà, inspirat en el poema «L'Empordà» de Joan Maragall. Es tracta d'un vi elaborat amb les varietats tradicionals del garnatxa i el samsó. La presentació es farà a Barcelona, a l'Arxiu Joan Maragall, el 28 de gener, en un acte que el celler vol que sigui també un homenatge al poeta.

El nom del vi fa referència a les paraules que apareixen al poema: «La sirena se féu un xic ençà i un xic ençà el pastor de la muntanya».

Elaborat amb garnatxa i samsó, pretén ser una sinergia entre dues varietats, que vol fer referència a la sirena (el mar) i al pastor (les muntanyes). I segons el celler, «acaba esdevenint un homenatge al poeta Joan Maragall i a l'Empordà com a terra». Ençà té aromes de fruites negres madures, com la cirera i la mora, combinades amb notes d'espècies. «En boca és un vi rodó i ben estructurat», remarquen des del celler, i afegeixen que «harmonitza amb taules de carn vermella, rostits, carns de caça i també convida a descobrir els platillos i la cuina dels bolets».

L'acte de presentació estarà presidit conjuntament pel president d'Empordàlia, Josep Blanch, i Pere Maragall, llicenciat en Història, professor de Llengua i literatura catalanes i net del poeta. El celler ha comptat, des del primer moment, amb el suport de l'Arxiu Joan Maragall i de Pere Maragall. És per això, assenyalen, que fer la presentació del nou vi Ençà a l'Arxiu Joan Maragall «era un cita obligada per retre homenatge al poeta que amb el poema «L'Empordà» va deixar constància de la relació especial que tenia amb aquesta terra».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook