El celler Empordàlia treu al mercat un nou vi, l'Ençà, inspirat en el poema «L'Empordà» de Joan Maragall. Es tracta d'un vi elaborat amb les varietats tradicionals del garnatxa i el samsó. La presentació es farà a Barcelona, a l'Arxiu Joan Maragall, el 28 de gener, en un acte que el celler vol que sigui també un homenatge al poeta.

El nom del vi fa referència a les paraules que apareixen al poema: «La sirena se féu un xic ençà i un xic ençà el pastor de la muntanya».

Elaborat amb garnatxa i samsó, pretén ser una sinergia entre dues varietats, que vol fer referència a la sirena (el mar) i al pastor (les muntanyes). I segons el celler, «acaba esdevenint un homenatge al poeta Joan Maragall i a l'Empordà com a terra». Ençà té aromes de fruites negres madures, com la cirera i la mora, combinades amb notes d'espècies. «En boca és un vi rodó i ben estructurat», remarquen des del celler, i afegeixen que «harmonitza amb taules de carn vermella, rostits, carns de caça i també convida a descobrir els platillos i la cuina dels bolets».

L'acte de presentació estarà presidit conjuntament pel president d'Empordàlia, Josep Blanch, i Pere Maragall, llicenciat en Història, professor de Llengua i literatura catalanes i net del poeta. El celler ha comptat, des del primer moment, amb el suport de l'Arxiu Joan Maragall i de Pere Maragall. És per això, assenyalen, que fer la presentació del nou vi Ençà a l'Arxiu Joan Maragall «era un cita obligada per retre homenatge al poeta que amb el poema «L'Empordà» va deixar constància de la relació especial que tenia amb aquesta terra».