Els estudiants d'ESO de Roses participaran en projectes cívics i comunitaris. L'objectiu és que aprenguin en l'exercici actiu de la ciutadania i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat. L'Ajuntament ofereix activitats en diferents àmbits com les festes de Carnaval, acompanyament dels nens de la llar d'infants al transport escolar o la neteja i millora d'espais naturals.

L'Àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament ha creat la Comissió de Treball de Servei Comunitari de Roses, formada pel Departament d'Educació de la Generalitat, centres educatius i el mateix consistori, i destinada a facilitar i impulsar la participació dels joves.

Es tracta d'una eina perquè els joves participin en accions de compromís cívic.

Centres d'ensenyament, l'Ajuntament i associacions treballen per oferir un programa d'activitats perquè els estudiants puguin escollir.

En el cas de l'Ajuntament, n'hi ha en els àmbits educatiu (col·laboració en la realització de festes de Carnaval, primavera, Nadal... a les llars d'infants municipals o en la rebuda i acompanyament dels nens i nenes que fan servir el transport escolar), ambiental (neteja i millora de platges i espais naturals), promoció turística i econòmica (participació en la preparació i desenvolupament de la Fira de la Rosa, recollida de resultats Ruta de les Tapes...) o cultural (ordenació i descripció de documentació o en activitats a l'Arxiu Municipal de Roses).