L'Ajuntament de Figueres impulsa diverses millores per posar al dia els dos pavellons de la ciutat, el Rafel Mora i el Roser Llop, ambdós ubicats a la part alta. Els equipaments esportius arrosseguen nombroses deficiències de manteniment i els treballs tenen per objectiu pal·liar-ne les mancances actuals.

Els primers treballs a començar a executar-se són els del pavelló Rafel Mora, construït el 1975. L'Ajuntament hi ha actuat a l'exterior, on ha instal·lat una barana a les escales i a la rampa que dona accés a l'entrada principal a l'equipament des del carrer Joaquim Cusí. També s'ha pintat la façana exterior de la instal·lació.

A més d'aquests treballs, l'Ajuntament també actua a l'interior del pavelló. Allà es renoven els seients de la graderia i properament se substituirà la barana d'obra del públic per una de vidre. La intervenció consistirà en l'enderroc de la paret de 37 cm d'alt i el desmuntatge de la resta de la barana per instal·lar-ne una de transparent. L'Ajuntament defensa que amb aquesta intervenció es millorarà la visibilitat a la pista del pavelló i la seguretat.

«El pavelló Rafel Mora, com altres equipaments, estava mancat d'inversió en el manteniment», diu el regidor d'Esports, César Barrenechea, i afegeix que des del govern s'han fixat l'objectiu de posar al dia les instal·lacions esportives de la ciutat «per tal que els clubs i esportistes puguin entrenar i competir en condicions».

L'adequació del Roser Llop

La inversió més costosa serà la del pavelló Roser Llop, batejat amb el nom de l'esportista la tardor del 2018 i anteriorment conegut com a «pavelló nou», construït el 1991.

La intervenció té per objectiu l'adequació de les instal·lacions a la normativa vigent contra incendis, amb un pressupost de 365.465,53 euros per a la primera de les tres fases que actualment s'està licitant. S'actuarà a la pista, als locals perifèrics i a la coberta, i s'instal·larà a tot l'edifici protecció antiincendis. Les obres es preveu que s'iniciïn al mes d'abril i finalitzin a l'agost, amb un termini d'execució de quatre mesos.

Els clubs esportius han denunciat en nombroses ocasions les deficiències dels equipaments esportius de Figueres. Precisament el març de l'any passat un jugador de bàsquet s'hi va lesionar en xocar contra una paret de formigó sense protecció durant un partit. El setembre del 2018 es va desprendre parcialment una cistella de bàsquet al pavelló Rafel Mora, que no va causar ferits, i al juny d'aquell mateix any es lesionava una atleta en caure a l'estadi Albert Gurt pel tartan malmès.