La Guàrdia Urbana de Figueres va identificar el presumpte autor del robatori en una botiga durant el dispositiu policial de la campanya de Nadal. Els agents el van enxampar i van recuperar els objectes sostrets. Durant un mes, des del 12 de desembre fins al 10 de gener, s'ha intensificat la presència policial al centre, amb tres patrulles a peu de la Guàrdia Urbana a la zona comercial i una patrulla mixta amb els Mossos d'Esquadra.

L'objectiu del dispositiu policial iniciat ha estat incrementar la seguretat en la zona comercial del centre de Figueres coincidint en un període de l'any en què es concentra una gran afluència de públic per realitzar les compres de Nadal o participar en les diferents activitats programades. El regidor de Seguretat, Pere Casellas, diu que les dades indiquen que hi havia un repunt en els furts als comerços que causava «sensació d'inseguretat».

En el transcurs del dispositiu de seguretat es van realitzar un total de 115 visites a establiments comercials del centre de la ciutat a través de tres patrulles a peu de la Guàrdia Urbana. D'aquestes visites, 15 es van realitzar mitjançant una patrulla mixta en col·laboració entre la Guàrdia Urbana i el Cos de Mossos d'Esquadra.