L'Ajuntament de Palau-saverdera ha prorrogat el pressupost de 2019 per la impossibilitat d'aprovar el del 2020, que ha estat tombat per ple dues vegades. Creuen que pot comportar problemes amb la despesa, que no és la mateixa que la del 2018. Per exemple, no contemplava partides com els pagaments del conveni del Sun Village, amb una partida compromesa de 104.231 euros a la part demandant.

L'equip de govern de Gent de Palau-AM ha fet dos intents per aprovar uns pressupostos nous per al 2020, però això no ha estat possible per manca de consens, diu el mateix Ajuntament.

En el ple de 26 de setembre, els dos grups que integren l'oposició, Junts per Palau i Alternativa x Tothom, que sumen cinc dels nou regidors que hi ha al consistori, van tombar una primera proposta de pressupostos plantejada per l'equip de govern.

Dos mesos més tard, durant la sessió del 28 de novembre, els dos grups de l'oposició van tornar a votar en contra d'una segona proposta de pressupostos plantejada per l'equip de govern.

Per aquest motiu s'han vist obligats a prorrogar el pressupost.

Preveuen dificultats

L'Ajuntament treballa ara amb una previsió de despeses per al 2020 que és la mateixa que es va fer a finals del 2018, quan es van aprovar els pressupostos del 2019. «Com que la situació actual no és la mateixa que llavors, això pot comportar dificultats importants», informen.

Els pressupostos del 2019 no contenien algunes partides, com la que es va habilitar més tard per afrontar els pagaments del conveni del Sun Village o la de la gestió de la piscina, que ara són im­prescindibles perquè l'Ajuntament compleixi els seus compromisos.

D'altra banda, ha afegit el consistori a la informació feta pública, «moltes de les partides que integraven el pressupost del 2019 tenen ara una dotació insuficient per garantir la viabilitat econòmica d'alguns serveis públics». Es tractaria, per exemple, de l'assistència social que presta el Consell Comarcal o la gestió de la llar d'infants.

En concret, necessiten 20.000 € per a la piscina i 21.865 € per a la llar d'infants, i en prorrogar el pressupost faltaran 6.900 euros.

El servei de neteja viària, els sous del personal i el cost dels serveis tècnics municipals també necessiten més del que contemplarà ara el pressupost.

I respecte partides que no existien, la més important és la del Sun Village. Es va arribar a un acord amb la part demandant i en virtut del conveni per tal d'evitar l'enderroc se li ha de pagar unes quantitats. Aquest any s'havien previst els 104.231 euros que ara no tenen partida.