El Seprona ha denunciat un home per tenir gossos i porcs senglars de forma il·legal a Tapis, nucli de Maçanet de Cabrenys.

Alguns gossos estaven lligats amb cadenes molt curtes, no portaven xips ni documentació.

La Guàrdia Civil va realitzar l'actuació el dimecres a les onze del matí. El Seprona de Figueres estava de servei a la zona de Tapis i va poder comprovar que hi havia molts cans en un tancat, repartits en diverses gàbies i s'utilitzaven per anar de cacera.

A més dels cans hi havia quatre senglars i un porc vietnamita en un solar adjacent.

Els policies van localitzar el propietari i van poder comprovar que hi havia 37 gossos repartits en nou compartiments. A més, en el mateix recinte hi havia sis gossos lligats amb cadenes fixes de dos metres de longitud. El propietari va relatar a la Guàrdia Civil que eren els gossos que utilizen per fer les batudes de porcs senglars.

Després de sol·licitar la documentació dels animals. Els policies van comprovar que onze cans no portaven xip ni tampoc comptaven amb cartilla sanitària. Per tot això els fets van ser denunciats al departament Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a Girona per infraccions al Decret Llei 2/2008 de protecció animal.

Unes denúncies que segons el Seprona es basen en els següents motius: no estar inscrit en el Registre de nuclis zoològics, no tenir identificats 11 cans (no tenir xip i cartilla sanitària), no haver censat els gossos a l'Ajuntament de Maçanet i per tenir, els cans lligats en cadenes fixes.

de menys de tres metres. Al mateix temps, també se'l va denunciar per la tinença dels senglars. En concret, per tenir animals vius (quatre senglars i un porc vietnamita) en un terreny situat en el medi natural sense autorització, en relació a la Llei 42/2007 sobre Patrimoni Natural i Biodiversitat.