empre he dit, i segueixo mantenint-ho, que el pacte de l'exalcalde nacionalista.cat Vila amb l'exministra diuen nacionalista.es del PP, la gallega Ana Pastor, segons el qual Foment construiria una rotonda a l'encreuament municipal figuerenc de la variant de l'N-II amb l'N-260 de la Seu a Portbou, i la capital del surrealisme passaria a ser propietària del que és l'actual avinguda Salvador Dalí, amb els corresponents costos de condicionament i posterior manteniment; que aquest pacte deia i dic, ha estat un tremend error.

I no ja solament perquè la rotonda no ha resolt cap problema de circulació, sinó que els ha incrementat en obligar a fer el carrer Lasauca d'entrada (aquí també més incoherència: tota una vida advocant per la pacificació del trànsit a la Rambla perquè després, fent de la necessitat virtut, el darrer regidor de Mobilitat aplaudís l'entrada massiva de vehicles), sinó perquè ha significat la pèrdua d'un espai de gaudi públic, l'antiga plaça del Sol, per transformar-lo en pista automobilística ara que es parla tant de recuperar zones per a vianants, amb un edifici al bell mig com a monument honorari a les decisions equivocades.

Sobretot, perquè la ciutat haurà d'incrementar el seu pressupost municipal per al condicionament de la via si és que, com em sembla, va dir el candidat dels socialistes.cat en campanya, es vol transformar en una rèplica dels Camps Elisis parisencs.

Sempre he dit que el que jo hauria fet hauria estat que, en lloc de convèncer l'Estat per fer la despesa de la ineficaç rotonda, hauria negociat el traspàs de la propietat previ a l'arranjament urbanístic de l'avinguda entre el pi dalinià de l'antic hotel Rally i el Motel transformant-la, encara que sense la socialista grandiloqüència, en un passeig.

Pegues

Però, encara que no s'ha reconegut l'error per part de ningú, els ajuntaments, l'anterior i l'actual, no han sabut i no sembla que sàpiguen quines pegues posar per ( pacta sunt servanda) no complir l'acordat. Perquè segons la crònica de l' Anna Font, jo no sé quina titularitat de quins serveis s'ha de definir. Excuses de mal pagador?