L'Ajuntament de Figueres té l'objectiu de diversificar el teixit productiu de la ciutat i del territori «per combatre les desigualtats i ser una ciutat referent». Així ho va concretar ahir l'alcaldessa Agnès Lladó acompanyada de la directora del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, Mercè Garau, en una visita als diferents equipaments del municipi on han valorat els programes de foment i millora de l'ocupació que hi ha en marxa actualment a la ciutat.

Garau i l'alcaldessa van destacat el programa pilot de certificats de professionalitat que s'està desenvolupant a l'Institut Cendrassos i al Narcís Monturiol.

Aquest pla, pioner a Catalunya i impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ofereix cursos acadèmics a persones amb baixa qualificació i inclou també una contractació subvencionada en una empresa. Hi ha una quarantena de persones inscrites.

Aquest pla pilot de certificats de professionalitat és un dels programes i actuacions innovadors que el SOC està desenvolupant. L'any passat el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya va destinar 2 milions d'euros al desenvolupament de diferents actuacions en el marc de les polítiques actives (foment de l'ocupació, desenvolupament econòmic local i orientació professional). Aquesta inversió va permetre formalitzar 388 contractes de treball al llarg de l'any. Garau ha defensat la necessitat de «combatre les desigualtats» amb la formació dels col·lectius més vulnerables.

Aposta per la logística

Lladó ha destacat que la nova formació suposa un «pas endavant per avançar en la transformació econòmica i social». A més, ha insistit en la voluntat de crear un nou pols de formació en matèria logística que permeti «teixir aliances» amb el territori.

«Ens permetrà diversificar el teixit productiu de la ciutat i el territori i combatre les desigualtats», ha dit. No ha concretat quan estarà disponible aquesta nova formació, però ha explicat que aviat en donaran novetats.