23 de gener de 2020
23.01.2020

L'Escala treu a concurs el servei de gestió de l'aigua per 814.000 euros

L'Ajuntament licita el contracte pont d'un any de durada mentre es construeix la planta potabilitzadora

23.01.2020 | 00:53

L'Ajuntament de l'Escala ha tret a concurs públic el contracte per la gestió del servei públic municipal d'abastament domiciliari d'aigua potable per valor de 814.000 euros. Serà un contracte pont, amb un any de durada i prorrogable per a un any més, mentre es construeix l'estació potabilitzadora d'aigua que es preveu fer a l'Escala i que ha d'acabar amb l'excés de ferro i manganès a les canonades.

El pressupost de licitació només té en compte l'import del servei d'abastament d'aigua, però el contracte també estarà integrat per altres prestacions: el cobrament de taxes de clavegueram (22.990 euros) i el servei de manteniment de comptadors i escomeses (154.880 euros). El valor estimat del contracte, incloent la seva durada anual i la possibilitat de pròrroga, és d'1,7 milions d'euros. El termini de presentació d'ofertes finalitza el proper 24 de febrer.

Els plecs de clàusules d'aquest contracte es van aprovar en el ple de març del 2019. També es van aprovar els plecs per a la redacció del projecte de l'estació de tractament d'aigua potable que es preveu fer al municipi per millorar la qualitat de l'aigua de l'aixeta.

Es preveu que la planta tindrà un cost d'uns 3,5 milions d'euros i el consistori disposa d'una subvenció de la Generalitat d'1,7 milions per tal de tirar endavant l'execució.

Aquesta inversió es preveu que no repercuteixi en el rebut de l'aigua i que el consistori hi pugui fer front amb el romanent de tresoreria.

Un cop construïda la planta, caldrà netejar les canonades perquè l'aigua arribi neta a les llars. A llarg termini el municipi reivindica la connexió amb la canonada del Pasteral per fer front als pics de demanda.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook