El barri del Culubret de Figueres, al sector oest, es va convertir ahir en l'escenari d'un nou operatiu contra el frau elèctric. Agents de la Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra i tècnics d'Endesa van inspeccionar quaranta immobles i van detectar cinc denúncies per frau, segons van informar des de la companyia elèctrica. Un cop sanejades aquestes cinc connexions il·legals, la corba de la demanda del centre de transformació mesurat prèviament a la intervenció va baixar un 55%.

El fet que un cop desconnectats de la xarxa hagi baixat substancialment el consum d'electricitat constata la pressió que aquestes connexions exerceixen sobre el subministrament elèctric.

El dispositiu es va dur a terme en un tram del carrer Major del barri del Culubret, a partir de l'encreuament amb el carrer Josep Bonaterra, Joaquim Mir i Santiago Rossinyol, i com és habitual, els tècnics d'Endesa van rebre suport policial.

Els dispositius de frau elèctric al sector oest es fan periòdicament en una zona on els veïns pateixen habituals talls de llum per la pressió que les connexions il·legals exerceixen sobre la xarxa elèctrica i que s'ha atribuït en nombroses ocasions als cultius de marihuana. Els talls de llum que pateix el barri fa temps que generen malestar veïnal. Fa un any els veïns es van manifestar per reclamar solucions a la Generalitat i a la companyia elèctrica per tal que es garantís el subministrament als abonats que paguen el rebut.

Renovat el centre transformador

El passat mes de novembre, la companyia va reformar el centre de transformació del barri, que es va substituir per un d'automàtic per controlar a distància les desconnexions fortuïtes i poder-ho reconnectar a la xarxa sense haver-hi de desplaçar tècnics.