La Fundació Humana va recollir 18.248 quilos de tèxtil usat a Castelló d'Empúries durant tot el 2019 per donar-li una segona vida mitjançant la reutilització o el reciclatge. Aquest registre representa un augment del 8,12% respecte l'any anterior (16.878 kg).

L'any passat els donants van dipositar la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzaven als contenidors de color verd de la Fundació. El servei de recollida selectiva del tèxtil és gratuït i representa un estalvi per als municipis adherits.

Les tones recuperades per la Fundació equivalen a 41.000 peces de roba la gestió de les quals implica un doble benefici: el primer és ambiental, perquè en redueix la generació de residus i contribueix a la lluita contra el canvi climàtic.

La reutilització i el reciclatge del tèxtil durant l'any passat van representar un estalvi de 57 tones de CO2 a l'atmosfera. Un estudi de la Comissió Europea indica que per cada quilo de roba recuperat i no incinerat es deixen d'emetre 3,169 kg de CO2.

El benefici social consisteix en la creació de llocs de treball inclusius, estables i de qualitat: la Fundació Humana genera un lloc de feina indefinit per cada 36.000 kg de tèxtil recollits. A més, els recursos obtinguts es destinen a projectes socials.

La responsable de la Fundació a Catalunya, Àgata Soler-roig, assegura que Humana «contribueix a fer més sostenible el sector de la gestió de residus amb una visió d'economia circular, ja que introdueix de nou la roba a la cadena de valor».

La fundació es va crear el 1987 i duu a terme programes de cooperació arreu del món, a l'Àfrica, Amèrica Llatina i l'Àsia.