La reconversió d'El Bulli de restaurant a centre d'innovació va cremant etapes. El nou espai -anomenat elBulli1846, que ha suposat una inversió de 9 milions d'euros- es serà un laboratori expositiu per reflexionar sobre l'eficiència en innovació. La intenció de Ferran Adrià és que per Cala Montjoi hi passin equips multidisciplinaris que aniran canviant segons les necessitats del projecte.

La primera convocatòria d'elBulli1846 es va obrir el passat dilluns 13 de gener i romandrà oberta fins a l'1 d'abril de 2020. Adrià busca un equip de 12 professionals qualificats que se seleccionaran d'entre tots els candidats que compleixin amb els requisits: «amb talent creatiu, motivació, capacitat d'expressió, compromís de treball i actitud proactiva».

Tots ells han d'estar disposats a treballar «sense horaris ni normes fixes» perquè «es vol explorar tots els models possibles per comprendre com es pot ser més eficient en aquelles organitzacions l'activitat de les quals giri al voltant de la innovació».

Els perfils

El 12 perfils que es busquen en aquesta primera convocatòria corresponen a les següents disciplines: Economia, finances i gestió d'empreses; Filosofia; El món de la sala en la restauració gastronòmica; El món de la cuina en la restauració gastronòmica; Educació; Disseny gràfic,Programació informàtica, noves tecnologies, diginet;Periodisme i Documentalisme; Disseny industrial; Psicologia; Art dramàtic i arts musicals;

Sociologia.

Els 12 professionals d'aquesta primera convocatòria tindran l'objectiu de qüestionar i millorar «Sapiens», el mètode creat per l'equip de Ferran Adrià per connectar coneixement.

Els seleccionats seran informats abans de l'1 de maig de 2020, i el període d'investigació i activitat en elBulli1846 s'iniciarà el 24 d'agost i finalitzarà el 20 de desembre de 2020.

El salari serà per treballar del 24 d'agost al 20 de desembre, de 7530 euros nets.

Posada en marxa suau

El cuiner havia anunciat la posada en funcionament del nou espai de cala Montjoi pel deu de gener però finalment es va ajornar. Havia de ser una soft opening, com va dir ell mateix. És a dir, una posada en marxa suau que s'allargaria uns dos anys: inicialment amb un primer període d'activitat a porta tancada i una segona etapa d'obertura al públic. Però finalment sembla que no estarà enllestit fins d'aquí a un parell o tres de mesos.