L'Ajuntament de Figueres ha iniciat les obres d'adequació i reforma de la plaça de l'Estació. Els treballs consisteixen en la repavimentació dels espais de vianants, amb un tipus de paviment sòlid que impedeixi la formació de basses quan plou i la substitució de les lluminàries existents per unes de noves més eficients. A banda es procedirà a la substitució de totes aquelles peces del terra que estan trencades i també les del paviment de les lloses de formigó. També es renovarà la jardineria i el mobiliari urbà de la plaça.

L'adequació de la plaça de l'Estació de Figueres suposarà un rentat de cara a la zona i complementa les millores ja fetes a l'entorn per a la millora i l'adequació dels accessos a l'estació de trens i de les cruïlles del carrer Migdia amb els carrers Sud, Riumors i Fortirà i l'obertura del nou carrer Joan Arderius.

Es va millorar el frontal de l'estació, la captació de l'aigua i la conducció caps als col·lectors pluvials davant de l'estació de trens, el soterrament dels creuaments de serveis aeris i l'eliminació de pals molestos en la via pública, la renovació dels serveis obsolets, l'adequació i ampliació de les voreres davant de l'Estació de trens i de l'estació de busos i carrer del Sud.

La finalització del projecte suposa l'adequació de l'accessibilitat i millora de la pavimentació en l'entorn de la plaça de l'Estació i el carrer Migdia, fent un rentat de cara i adequant així tots els entroncaments amb el nou vial Joan Arderius, que forma part del nou eix vertebrador de la ciutat, que va de la plaça de l'Estació a la Rambla nova. Amb aquesta millora, la zona de l'entorn de l'Estació és una de les parts de la ciutat que han tingut més transformació els últims anys.

Les obres de la plaça de l'Estació de Figueres suposaran una inversió de 65.000 euros.