L'Ajuntament de Roses comença demà a la zona esportiva de Roses les obres de construcció d'una xarxa i central de producció de calor per caldera de biomassa, que permetrà donar servei de calefacció i aigua calenta a la Piscina Municipal, al Pavelló Poliesportiu i a l'Estadi del Mas Oliva. El projecte, que compta amb un pressupost de 590.000 euros i està finançat pel fons FEDER, suposarà un important estalvi energètic i d'emissió de CO2 i té en compte possibles ampliacions per poder incloure altres instal·lacions municipals en un futur.

El projecte té per objectiu assolir una doble millora: l'estalvi energètic i la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera. Concretament, l'actuació permetrà un estalvi anual de 174 tones de CO2 (l'equivalent a les emissions de 174 vehicles), així com un estalvi de 767.000 kwh per any de gas. La producció de calor es realitzarà amb biomassa forestal, amb un consum anual previst de 267 tones d'estella forestal provinent de boscos gestionats de manera sostenible.

Les obres està previst que comencenin avui amb el tancament de la zona de treball on es construirà el nou edifici que acollirà la instal·lació. Es tracta d'una edificació de 130 m2 que inclourà l'espai destinat a la sitja, sala de calderes i un espai d'accés per a les boques de descàrrega pneumàtica. Es faran altres obres per millorar l'eficiència energètica en els edificis esportius.