30 de gener de 2020
30.01.2020
Diari de Girona

Figueres pren mesures socials per als menors que consumeixen droga al carrer

La Guàrdia Urbana ha denunciat 29 joves en els últims cinc mesos · Es tracta d'una mesura alternativa a les sancions econòmiques

30.01.2020 | 12:13
Els regidors Jesús Quiroga i Pere Casellas durant la presentació del programa

L'Ajuntament de Figueres impulsa un programa socioeducatiu per als menors que la Guardia Urbana enxampi consumint droga al carrer. Es tracta d'una mesura alternativa a les sancions econòmiques, que oscil·len entre 300 i 600 euros, per als joves denunciats pel cos policial que es posarà en marxa aquest 2020. En els darrers cinc mesos s'han detectat 29 casos, segons ha detallat el regidor de Seguretat, Pere Casellas.

La mesura compta amb la col·laboració del Departament d'Interior i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i consisteix en un total de cinc sessions terapèutiques i educatives amb professionals i psicòlegs. D'aquestes, tres seran individualitzades amb el menor i dues es faran amb la família. L'objectiu és revertir els hàbits de consum de substàncies estupefaents entre aquest col·lectiu i implicar-hi la família. L'assistència és obligatoria i en el cas que es falti a alguna sessió, es reactiva automàticament la sanció incial.

Des de l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament, el regidor Jesús Quiroga, ha subratllat que l'objectiu del programa és que els més joves prenguin consciència així com prevenir aquest hàbit.

Els dos representants de l'equip de govern han exposat la preocupació pels 29 casos detectats i Casellas ha recordat que un dels joves era menor de 14 anys. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook