La Policia Nacional ha detingut a Figueres un fugitiu buscat per una violació a una menor en el moment que es va presentar a la comissaria a renovar-se la documentació, concretament, el permís de residència.

Els agents en comprovar la seva identitat van veure que era una persona buscada. L'home, de 31 anys, té residència en una població de l'Alt Empordà i tenia una ordre de detenció i entrega per part de la justícia de Finlàndia. L'arrestat ha ingressat a la presó del Puig de les Basses.

Els fets es remunten al 20 de gener, quan agents de la Comissaria de Policia Nacional de Figueres, van descobrir que l'home que tenien al davant i que volia renovar la seva documentació era un fugitiu.

En concret, tenia una requisitòria judicial per part de Finlàndia, ja que se'l considera el presumpte autor d'un delicte de violació a una menor de 17 anys. El delinqüent va arribar consumar l'agressió sexual utilitzant violència i intimidació.

Els agents van procedir a la detenció d'un ciutadà estranger resident a Espanya, natural de Gàmbia després de verificar que a les bases de dades policials li constava en vigor una requisitòria judicial al Sistema d'Informació Schengen, emesa per un tribunal de Hèlsinki (Finlàndia), en format d'Ordre Europea de Detenció i Lliurament.

Un cop realitzades les pertinents gestions amb l'Oficina SIRENE, que entre altres funcions s'encarrega de gestionar aquestes interpel·lacions, es va corroborar la identitat d'aquest home i se'l va detenir.

El detingut va passar a mans del jutjat central d'instrucció corresponent de l'Audiència Nacional que a través del Jutjat de Guàrdia de Figueres, va ordenar el seu ingrés al Centre Penitenciari de Puig de les Basses de Figueres, a l'espera que l'ordre europea de detenció i entrega es resolgui.