El temporal Gloria ha deixat destrosses als municipis de l'Alt Empordà per valor de 4,5 milions d'euros. Aquest és el resultat del balanç provisional que els ajuntaments han fet arribar al Consell Comarcal perquè ho derivi a la Subdelegació del Govern espanyol a Girona. Ahir es va celebrar un consell d'alcaldes de la comarca amb la presència del delegat del Govern, Pere Vila, i el president de la Diputació, Miquel Noguer, per tal d'avaluar els desperfectes i plantejar les línies d'ajudes.

A la trobada hi van assistir una trentena d'alcaldes de la comarca i, en declaracions posteriors, la presidenta del Consell, Sònia Martínez, va explicar que els 4,5 milions actuals no són definitius, ja que estan a l'espera que els ajuntaments els facin arribar les memòries valorades.

Tot i que els danys van ser importants, queden lluny de les factures que hauran de pagar altres comarques com ara la Selva o el Baix Empordà. Al respecte, Martínez ha explicat que l'Alt Empordà «no és zona catastròfica» i que per tant no s'acollirien a aquesta petició malgrat haver sofert les conseqüències del temporal.

Per tal d'agilitzar la petició d'ajuts per la reparació dels danys, els alcaldes van demanar dirigir-se a una única administració. «Farem una feina de coordinació a través dels consells per sol·licitar els ajuts a l'Estat, la Generalitat i la Diputació», va destacar el president de l'ens, Miquel Noguer.

Per la seva banda, el delegat del Govern, Pere Vila, va explicar que una de les principals inquietuds dels alcaldes ha estat la gestió del tancament de les escoles, així com el manteniment de les lleres dels rius per part de l'ACA, també present a la trobada.