El projecte educatiu del Festival Castell de Peralada,en l'òpera i el ballet. Qui els concedeix és la plataforma FEDORA, que convoca aquests guardons per distingir artistes prometedors i equips d'institucions culturals que col·laboren en crear noves produccions per estendre aquestes dues arts escèniques a més públics.

Els premis s'estructuren en quatre categories i el Campus Peralada és un dels setze finalistes de la d'Educació (dotada amb 50.000 euros). Organitzat per la Fundació Castell de Peralada, des del 2016 el projecte ha permès acostar el festival a uns 1.500 estudiants. Ara, durant quatre setmanes, el públic pot votar en línia els diferents projectes escollits.

La sisena edició dels Premis FEDORA ha seleccionat el Campus Peralada com un dels projectes candidats a rebre el guardó en la categoria d'Educació. El llistat de finalistes es va donar a conèixer aquest dilluns, i el projecte del festival és un dels setze que s'han seleccionat en aquesta categoria.

Els Premis Fedora, que reconeixen la innovació en l'òpera i el ballet, es divideixen en quatre guardons: Òpera (dotat amb 150.000 euros), Ballet (100.000 euros), Educació i Digital (50.000 euros cadascun). Ara, un cop s'han donat a conèixer els seleccionats, durant quatre setmanes el públic pot votar en línia quins són els seus projectes favorits.

A partir d'aquí, l'1 d'abril es donaran a conèixer els nominats, que haurà seleccionat un jurat format per experts. A més, els projectes que hagin rebut més vots de cada categoria passaran a ser els candidats públics. Tots els nominats tindran l'oportunitat de fer campanyes de micromecenatge a través de la plataforma FEDORA per recaptar fons addicionals per als seus projectes. Els guanyadors dels premis es donaran a conèixer al juny.

Obrir el festival als estudiants

Organitzat per la Fundació Castell de Peralada, des del 2015 el campus ha permès acostar el festival, les seves disciplines i els artistes a uns 1.500 estudiants. Sobretot, es dirigeix als centres educatius, grups organitzats i escoles de música i dansa reconegudes per les administracions públiques.

"La finalitat és obrir les portes del festival als estudiants de proximitat, del món de les arts escèniques, la música i la dansa, donant-los accés a continguts d'interès", subratllen des de l'organització del Festival de Peralada. "Així es contribueix a la seva formació i es facilita el contacte amb professionals de manera totalment gratuïta", hi afegeixen.