06 de febrer de 2020
06.02.2020

Junts per Figueres no assistirà a la reunió del pressupost pel "menyspreu" del govern

El grup estava convocat poc més d'una hora abans d'una presentació pública per part del govern dels comptes del 2020 . El regidor Jordi Masquef creu que no tenen cap voluntat de negociar

06.02.2020 | 09:17
El cap de llista de Junts per Figueres, Jordi Masquef, en una imatge d'arxiu.

Junts per Figueres ha anunciat que no assistirà a la reunió del pressupost municipal 2020 convocada per l'alcaldessa, Agnès Lladó, avui al matí. El motiu és que poc després, a les 12.15 h s'ha convocat una presentació pública dels comptes municipals per part del govern (ERC, PSC, Guanyem i Canviem).

Consideren que això mostra "el menyspreu continu i falta de respecte institucional" del govern cap als grups que representen la meitat del plenari.

"Quina voluntat tenen d'escoltar o negociar propostes i acords si quan surtin de la reunió ja presenten públicament el pressupost?", es pregunta el portaveu de Junts per Figueres, Jordi Masquef.

"Porten quasi vuit mesos demostrant que no tenen cap voluntat política de negociar ni pactar res i, en aquesta ocasió, fins i tot perden les formes en un gest inaudit i mancat de qualsevol sentit institucional", afegeix el regidor.

El portaveu de Junts per Figueres lamenta que el govern quadripartit "deixa escapar una nova oportunitat per construir grans acords majoritaris de ciutat en un moment que Figueres necessita més que mai unitat política en els temes més importants".

Renuncia a buscar consens

Masquef recorda que en els gairebé vuit mesos de mandat Junts per Figueres ha apostat per presentar propostes i establir consensos en qüestions estratègiques pel futur com la petició per construir l'accés Figueres Oest de l'autopista AP-7, el desplegament de la tecnologia 5G de telefonia mòbil o la construcció de l'escola Carme Guasch, mocions totes elles aprovades per unanimitat en el plenari municipal.

Per Masquef, "és una llàstima que el govern hagi decidit unilateralment renunciar a buscar el consens en una eina com és el pressupost i ni tan sols estigui predisposat a estudiar les nostres propostes".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit