L'Ajuntament de l’Escala ha aprovat el plec de clàsules reguladores per a la contractació de les obres d’urbanització del sector dels Emperadors. Es tracta d’una de les zones d’Empúries amb els carrers sense urbanitzar i amb deficiències. A la zona es va començar a construir al voltant dels anys 70 sense ni tan sols reparcel·lar. Els veïns assumiran el cost dels treballs.

És un dels sectors de carrers prioritaris que marcava el pla d’urbanitzacions encarregat per l’Ajuntament referent a les zones pendents d’urbanitzar.

L’objectiu és adjudicar els treballs abans de l’estiu i que es posin en marxa, probablement, de cara al mes d’octubre, un cop passada la temporada turística, va informar l’Ajuntament després del ple municipal.

El ple també va aprovar la modificació del pla general d’ordenació urbana per tal d’adaptar a la qualificació de serveis l'espai on s’ha de construir l’estació de tractament d'aigua potable de l’Escala.

El sector Emperadors, juntament amb el Riuet, són dues zones d’Empúries que van créixer entre els anys 70 i 80 sense planificar-se i sense acabar-se d’urbanitzar. Els Emperadors es va construir sense reparcel·lar.

L’actuació permetrà urbanitzar els carrers i dotar-los de tots els serveis.

Les obres es faran amb contribucions especials perquè es tracta d’una unitat d’actuació que no s’ha desenvolupat mai.

El sector del Riuet també està entre les prioritats de l’Ajuntament però no s’espera que es desenvolupi aquest any. Els veïns van demanar recentment que s’hi actuï pels problemes que tenen sobretot durant l’estiu amb l’alta presència de vehicles.