07 de febrer de 2020
07.02.2020

Desembassament a la presa de Darnius per millorar la qualitat del riu la Muga

Des d'ahir fins aquest vespre s'alliberaran fins a 28 m3/s d'aigua per a reperfilar la llera i recuperar els hàbitats · L'embassament es troba actualment al 85% de la seva capacitat

07.02.2020 | 10:07
El desembassament actual a Darnius Boadella.

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha incrementat des d'ahir la sortida d'aigua de la presa de Darnius Boadella per millorar la qualitat del riu la Muga.

La sortida controlada de més cabal s'allargarà fins avui al vespre i no s'espera que comporti danys, tot i que es demana precaució en guals i zones baixes.

Segons l'ACA, fins ara s'estaven desembassant 7m3/s des de la central hidroelèctrica. I des d'ahir s'està alliberant fins a 28m3/s.

L'objectiu de la mesura és generar una avinguda controlada per a millorar la qualitat del riu la Muga, reperfilant la llera i recuperant diversos hàbitats.

Les maniobres de cabals generadors estan contemplades en la planificació hidrològica vigent (2016-2021) i es duen a terme sempre que les condicions ho fan possible, quan un determinat embassament té un alt volum de reserves i això no perjudica la garantia dels diferents abastaments. L'any 2019 es va dur a terme la primera maniobra de cabals generadors en el riu la Muga.

L'embassament de Darnius Boadella està al 85% de la seva capacitat, amb 52 hm3 d'aigua emmagatzemats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit